Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde televizyon denildiğinde akla sadece akıllı televizyonlar geliyor ve bu tür televizyonlarda dikkat edilecek oldukça fazla nokta var. Televizyon alırken, geçmişte sadece mekanik özelliklere dikkat ediliyordu ancak bugün pek çok hassas özellik, televizyonları iyi ya da kötü kılabiliyor. En iyi televizyon hangisidir sorusuna verilebilecek pek çok cevap vardır mesela. Çünkü herkesin bir akıllı televizyondan beklediği özellikler farklı olabilir. Bu yüzden de markalar ve modeller detaylıca incelenmeli, ihtiyaçların neler olduğu tespit edilmeli ve buna göre bir seçim yapılmalıdır. Bir de bu süreçte profesyonellerden yardım almayı unutmayın. İyi bir satış danışmanı size yardımcı olabileceği gibi, internet üzerinden alışveriş yapacaksanız iyi bir satıcı size net bilgi verebilir. Bizim ise derlediğimiz bazı püf noktalar var. Televizyon alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevaplarını öğrenirken, televizyon seçiminizi de kolayca yapabilirsiniz. İşte televizyon seçerken dikkat edilecekler…

Akıllı televizyonlarda öncelikli özellik ekran sayısı ve buna bağlı olarak da televizyon boyutudur. Genellikle de ilk aranan özellik bu olmaktadır. Günümüzde 14 inch (35,5 cm) ile 100 inch (254 cm) arasında pek çok seçeneğe ulaşmak mümkün. Televizyonun büyüklüğü seyir keyfini artıran bir unsur olduğundan bugün herkes daha büyük televizyonlara yöneliyor. Oysa dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. Televizyonunuzu koyacağınız ve seyredeceğiniz nokta arasındaki mesafe televizyon boyutu için belirleyici olacaktır. Odanızın büyüklüğü, seyir noktanızın televizyona uzaklığı son derece önemlidir. Buna uygun bir hesaplama ile seçim yapmalısınız.

Yüksek çözünürlüklü televizyonlar daha kaliteli bir seyir sunar. Kendinizi adeta sinema salonunda gibi hissedebilirsiniz. Bu durumda televizyon boyutunun da büyüyeceği unutulmamalı. Televizyon boyutu büyüdükçe çözünürlük de artmaktadır.

En iyi televizyon hangi panel teknolojisine sahip olmalı gibi sorular ile karşılaşmışsınız ya da aklınızdan geçirmişsinizdir. Çünkü bugün farklı panel teknolojilerinden söz ediliyor. LED LCD ve OLED ilk akla gelenlerdir. Günümüzde eski teknoloji olarak kabul edilen LCD ve PLAZMA ise bahsetmeye gerek olmayacak kadar geride kaldı. LED LCD televizyonlar, LED’ler ile aydınlatılan likit kristal piksellerden oluşmaktadır. Oldukça parlak ve canlı görüntü sunarlar. Ancak bununla birlikte izleme açıları biraz dar olmaktadır. LCD’lerin IPS ve VA olarak ikiye ayrıldığı unutulmamalıdır. IPS daha geniş bir izleme açısı sunuyor olması sebebi ile tercih edilmesi gerekendir. Eğer LCD LED teknolojisinin de üstünde bir renk kalitesi arıyorsanız ise sizi QLED ile tanıştıralım. Quantum Dot teknolojisi olarak adlandırılan özel bir teknolojinin adını verdiği QLED TV modelleri, kontrast oranı ve renk kalitesi ile göz kamaştırıyor.

Akıllı televizyon dünyasında son günlerin en dikkat çeken teknolojisi ise şüphesiz ki HDR yani High Dynamic Range özelliğidir. HDR TV’ler diğer rakiplerine göre çok fazla parlaklık sunarken bir de yüksek kontrast oranı sunar. Bu da çok gerçekçi görüntüler ile kaliteli bir seyir sunar. Zaten bir akıllı televizyondan da bu beklenir değil mi? En iyi akıllı televizyon da şüphesiz ki en iyi seyri, en iyi görüntüyü sunandır.

Son olarak ise televizyonun inceliği, fiziksel özelliği, duvara monte edilip edilememesi ve de kumandası gibi özellikler akla gelir. Televizyon alırken dikkat edilecek son noktalar da bunlar olacaktır. Kumanda ve klavye kullanımı, bu tür gereçlerin tasarımları da birer tercih sebebi olabiliyor. Markaların hızla sayısını artırdığı televizyon modelleri arasında, sıraladığımız bu özellikler doğrultusunda siz de kolayca seçiminizi yapabilirsiniz.