Süpürge Alırken Bunlara Dikkat Etmelisiniz

Temizlik konusunda en büyük yardımcılarımızdan biri olan elektrikli süpürge, her evin bir parçası… Ancak sadece bir süpürge diyerek geçemiyoruz. Çünkü teknoloji geliştikçe bu tür makinelere öyle özellikler ekleniyor ki, bazen aklımız dahi almıyor bu özellikleri. Ancak genel olarak her yeni elektrikli süpürge modelinde bizi şaşırtacak ve tercih sebebi olacak bir özellik ile karşılaşmak mümkün. Teknolojiden çeşitlilikten bahsederken, elektrikli süpürge alırken dikkat edileceklerden bahsetmemek de olmaz. Yeni evinize taşınırken almak istediğiniz süpürge, belki çeyiziniz için düşündüğünüz model ya da eskiyen süpürgenizin yerini alacak olan yeni bir elektrikli süpürge söz konusu olabilir. Ancak elektrikli süpürge seçerken duygular ile hareket etmek yanlış olacaktır. Doğrusu ise kesinlikle mantıklı hareket etmek… Elektrikli süpürge özelliklerini doğru bir şekilde inceleyip değerlendirerek size en büyük yardımı ve kolaylığı sağlayacak olan makineyi satın alabilirsiniz. Hadi şimdi sözü çok da fazla uzatmadan görelim dikkat edilecekleri. Süpürge alırken bunlara dikkat etmelisiniz!

1 – Yüksek emiş gücü tanımını duymuşsunuzdur. Eğer bir elektrikli süpürge alacaksanız, öncelikle bu özelliğe dikkat etmeniz gerekir. Yüksek emiş gücü demek, süpürgenizin yüksek vakumlama gücü demektir ve watt ya da air watt olarak ifade edilir. Siz de elektrikli süpürgeniz hangi marka ya da model olursa olsun, bu özelliğe dikkat etmelisiniz. Yüksek emiş gücü ile süpürgeniz daha derin bir temizlik yapacak, halıları daha derin bir temizlikten geçirecek.

2 – Bir elektrikli süpürgenin verimli çalışıp çalışmadığını ifade eden en önemli özelliği filtreleme sistemidir. Filtreleme sistemi ne kadar iyiyse, dışarıya o kadar arındırılmış hava verecektir, bu da iyi bir performansa sahip olduğunu gösterir. En iyi elektrikli süpürge, vakumlama gücü yüksek olan ve filtreleme sistemi iyi olandır. Bu yüzden bu iki özellik göz ardı edilmemeli.

3 – Marka öyle önemli bir etken ki, bu etkeni kesinlikle dikkate almak gerekiyor. Bugün Arçelik elektrikli süpürge modellerinin ya da benzeri köklü markaların elektrikli süpürgelerinin en çok tercih edilenler arasında yer alması, tamamen markanın tecrübesi ve sunduğu güven ile ilgilidir. Tecrübesi ile bu alanda fark yaratmış, teknolojinin son halini müşterileri ile buluşturmuş olan markalar her zaman en kaliteli elektrikli süpürge modellerini bizlere sunmaktadır.

4 – Toz torbalı, toz hazneli ya da su filtreli pek çok farklı elektrikli süpürge ile karşılaşabiliyoruz. Peki, bu seçeneklerin birbirlerinden farkı nedir? Toz torbalı elektrikli süpürgeler, ince tozların ortama sızmasına sebep olabildiği için günümüzde pek de tercih edilmiyor. Toz hazneli elektrikli süpürgeler ise torba değişim maliyetini ortadan kaldırdığı için daha hesaplıdır ancak yine ince tozların sızmasına ya da hijyen sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir. Son olarak ise son teknoloji ürünü olan su filtreli elektrikli süpürgeler akla geliyor. Bu tür modeller ise tozları suya hapsettiği için ince toz sızıntısı yaşanmaz ve hijyene önem verenlerin seçimi bu modellerden yana olmaktadır.

5 – Enerji sınıfı, tüm elektrikli makinelerde olduğu gibi elektrikli süpürgelerde de çok önemlidir. En tasarruflu olanı tercih etmek her zaman daha mantıklı olacaktır.

6 – Süpürge alırken bunlara dikkat etmelisiniz, bu özellikler sizin daha uzun ömürlü makinelere sahip olmanız, daha fazla verim almanız demektir. Son olarak elektrikli süpürgeler ile ilgili çokça aparatı olan seçeneklerin, daha esnek bir kullanım alanı sunduğunu söyleyebiliriz. Perdeler, koltuklar ve benzeri yüzeyler için özel aparatların olması, size kolaylık sağlarken, eşyalarınızı da koruyacağından son derece önemli bir noktadır.