Kurutucu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kurutucu kullanırken dikkat edilecekler, günümüzün en önemli sorunlarından biri. Çünkü teknoloji artık akıllı sistemleri evimize taşıdı ve makineler sayesinde pek çok işimizi yorulmadan halledebiliyoruz. Ancak bu sırada da makinelerin dilinden anlamak gerekiyor. Bu sayede her tür makineyi en verimli şekilde kullanabiliyoruz. Çamaşır kurutucu kullanırken nelere dikkat edilmeli konusu da işte buradan doğuyor. Evinize teknolojinin bu kolaylığını getirdiniz ama nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve makinenizi nasıl daha verimli bir şekilde kullanacağınızı bilmiyor musunuz? Bunun için önemli noktaları derledik. Hadi hep birlikte öğrenelim…

1. Kurutucu kullanırken nelere dikkat edilmeli sorusu karşısında öncelikle kapasiteye cevabı verilir. Çünkü makinelerimizi kapasitelerine uygun olarak kullanmalıyız. Çamaşır makinelerinde olduğu gibi kurutma makinelerinde de belli bir kapasite söz konusudur. Özellikle yıkama ve kurutma özelliğini bir arada bulunduran makinelerde bu konu kaos yaratabilir. Genellikle yıkama kapasitesi 8 kg olan bir makinede kurutma özelliğinin 6 kg kapasiteli olduğunu görürüz. Bunun gibi bir kapasite farkı ortaya çıktığından, kurutma özelliğini kullanacağımız zaman dikkatli olmalı, makineyi fazla yüklememeliyiz. Bu konu kurutma makinemizin ömrünü etkileyebilir.

2. Kurutma makinesi giysilere zarar verir mi? Doğru kullanıldığında kesinlikle hiçbir makine böyle bir şey yapmaz. Ancak makinenizin nasıl kullanılacağını biliyor olmalı, kapasitesine uygun miktarda giysi kurutmalı ve de giysilere uygun programları tercih etmelisiniz. Kurutucu kıyafetlere zarar verir mi sorusunun cevabı da aslında bu kadar basit. Doğru kullanıldığında hiçbir zarar vermez. Bazılarından duymuşsunuzdur ve aklınızda yer etmiştir, kurutucu giysileri çektirir mi dediğinizi duyar gibiyiz. Bu tür sorunların tamamı, doğru programın seçilmemesi ve çamaşırların doğru şekilde kurutulmaması sonucu ortaya çıkar. Biraz da tecrübe ile makinenizi tanıdığınızda ve kullanmayı öğrendiğinizde kesinlikle bu tür sorunlar yaşanmayacağını da göreceksiniz. Kurutma makinesi kıyafetleri çektirir mi sorusunun da aslında yersiz olduğunu böylece öğrenmiş oluyoruz.

3. Kurutucu kullanımına dair önemli bir nokta, yaşanan arızalarda yapılacaklardır. Bir arıza ile karşılaştığınızda servis ile iletişime geçmeli, tamirci ile zaman kaybetmemeli ya da kendiniz yapmaya çalışmamalısınız. Kurutucum bozuldu diyenlerin, çareyi yetkili bir serviste araması gerekmektedir. Bazen çözüm sadece kurutucu filtre temizleme dahi olabilir ama sorunu bilmediğiniz için kendi başınıza tamir etmeniz de mümkün olmayacaktır.

4. Kurutma makinelerinde mevcut olan buhar modları, kırışıklık önleyici özellikler, paslanmaz çelik gövde ve zamanlayıcılar sizin daha kullanışlı özellikler olacaktır. Özellikle zamanlayıcı ile kurutma makinenizi istediğiniz saatlerde çalıştırabilirsiniz. Kurutma işlemi tam da istediğiniz saatte bitebilir. Bu da doğrudan ütüye geçmenizi sağlayacaktır. Sıcaklık ayarları, buhar modları ve benzeri her bir özellik bu şekilde size daha iyi çamaşırlar sunacaktır. Hem istediğiniz zaman diliminde, hem istediğiniz özellikte, hem de tasarruflu bir kurutma ile çamaşırlarınızı kurutabilirsiniz.

5. Çamaşır kurutma makinenizin NSF sertifikasına sahip olması, çeşitli ev içi bakterilerini öldürme özelliğine sahip olması demektir. Yani son derece hijyenik bir makine olduğunun göstergesidir. Kurutma makinenizde bu özelliğin olması önemlidir. Ayrıca kurutacağınız giysilere uygun olarak seçeceğiniz mod ile de daha hijyenik sonuçlar elde edebilirsiniz. Çarşaflar gibi büyük parçalar için de uygun modların olması size kolaylık sağlar. Özellikle havaların soğuk ve yağışlı olduğu kış aylarında, böyle büyük parçaların yıkanması da kurutulması da büyük bir derttir. Çeşitli kurutma modlarına sahip bir kurutma makinesi ise bu noktada hayat kurtarıcı özellik taşır. Sizi büyük bir yükten kurtarır. Bu yüzden de kurutma makineleri hayatı kolaylaştıran cihazlardır.