Kurutma Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çamaşır makinelerinin hayatımıza kazandırdığı kolaylığı çamaşır kurutma makineleri devam ettiriyor. Çamaşırları yıkama yükü omuzlarımızdan teknoloji desteği ile alınırken, çamaşır kurutma derdi de ortadan kalkıyor. Bu teknoloji sayesinde çamaşır asma gibi bir işlemle uğraşmanıza gerek kalmıyor. Ancak çamaşır kurutma makineleri, en az çamaşır yıkama makineleri kadar çok özelliğe sahip. Bu yüzden de seçim aşamasında dikkatli olmak ve pek çok noktaya özen göstermek gerekiyor. Arçelik kurutma makinesi modellerindeki çeşitlilik dahi bize bu konuda ne kadar çok noktaya özen göstermemiz gerektiğini gösteriyor. Arçelik kurutma makinesi seçeneklerinin yanı sıra daha pek çok markada, çok sayıda model seçeneği sizi bekliyor. Her şeyden önce kurutma makinesi alırken nelere dikkat edilmeli konusuna özen göstermemiz gerektiğini ise unutmayalım. Bu durumda en iyi kurutma makinesine ulaşmanıza sağlayacak püf noktaları aşama aşama ifade etmekte fayda var.

1. Kurutma makinelerinde öncelikle bacalı ve yoğuşmalı modeller olduğunu bilmelisiniz. Bacalı modelleri, evinizde konumlandırırken, buhar çıkışının gerçekleşeceği bir bacanın mevcut olması gerektiğini bilmelisiniz. Diğer taraftan son yıllarda daha çok tercih edilen yoğuşmalı çamaşır kurutma makinelerinde buhar makine içerisinde sıvılaştırılarak dönüştürülür. Konumlandırma noktasında buna dikkat etmek gerekir.

2. Ayrıca konumlandırmada şunu da unutmamak gerek. Hem çamaşır yıkama hem de çamaşır kurutma işlemini bir arada gerçekleştiren tek bir makine alma imkânına sahipsiniz. Ancak eğer her iki için de ayrı makineler alıyorsanız, ikisini de aynı marka seçmeniz, üst üste konumlandırma imkânı verir. Bu da evinizde pratiklik ve yer tasarrufu anlamına gelebilir.

3. Enerji tüketimi çamaşır kurutma makinelerinde en çok merak edilenlerden biridir. Kurutma makinesi çok yakar mı sorusu çok sık sorulur. Kurutma makinesi elektrik harcamasını çok da az olarak ifade edemeyiz ama bununla birlikte son yıllarda çıkan tasarruflu modeller oldukça avantajlı. Kurutucu enerji sınıflarını inceleyerek siz de en tasarruflusunu tercih edebilirsiniz. Ayrıca son teknoloji ürünü akıllı makinelerden tercih ederseniz, çamaşırlarınızın ağırlığına uygun olarak su ve elektrik harcaması yapacak, kurutmada da bunu uygulayacaktır. Yani tasarruf sağlayacaktır.

4. Çamaşır makinelerinde olduğu gibi çamaşır kurutma makinelerinde de kapasite konusu önemli. Kurutucu kaç kilo giysi kurutabilir sorusu ile çok sık karşılaşılır? Bu noktada da çeşitlilik oldukça geniş… Arçelik kurutma makinesi modellerinde görebileceğiniz farklı kapasiteler size geniş bir seçim alanı tanır. Genellikle yıkama ve kurutması bir arada olan modellerde, örneğin 8 kg yıkamaya karşılık 6 kg kurutma gibi kapasiteler belirtilmektedir. Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun en önemli cevaplarından biri de bu konudur. Kesinlikle bu konuya dikkat etmeli, ihtiyacınıza göre seçim yapmalısınız.

5. Isı pompalı kurutma makinesi ise farklı bir çalışma prensibine sahiptir ve kesinlikle bu konuda da bilgi sahibi olarak seçim yapmalısınız. Adeta bir klima gibi kompresör yardımı ile çalışan ısı pompalı kurutma makinesi, çamaşırlarınızın nemini alarak daha kısa sürede, daha az enerji ile kurutma işlemini gerçekleştirir.

6. Sessiz çalışma ise günümüzde ses kirliliğinin ortasında yaşıyor olmamız sebebi ile çok önemli bir konu. Arçelik çamaşır kurutma makinesi seçeneklerinde de görebileceğiniz bu özellik, size daha sessiz, daha huzurlu bir ev ortamı sağlayacaktır. İster gece çalıştırın makinenizi, ister gündüz siz farkına dahi varmadan makineniz işlemi tamamlayacak. Bu yüzden de çamaşır kurutma makinesi seçerken, ses seviyesini incelemeli, en sessiz olanı tercih etmelisiniz. Arçelik kurutma makinesi modelleri arasında bulabileceğiniz bu tür cihazlar, teknolojiyi sessizce evinize taşıyacak, hayatınızı kolaylaştıracaktır.