Çamaşır Makinesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bazen kirli çamaşırlarımızı çamaşır makinesine doldurup, bir iki düğmeye basıp çalıştırmak ya da yıkanıp mis gibi kokan, tertemiz olan çamaşırları kurutmak ne kadar da zor geliyor. Oysa son derece zor bir iş olan çamaşır yıkama yükünden kurtarıyor bu teknoloji ürünü cihazlar bizi. Yani adeta elimiz kolumuz gibi bir parçamız haline gelmiş durumdalar. Ancak her işte olduğu gibi çamaşır makinesi kullanımında da bazı önemli noktalar var. Bunlar makinenizi çok daha uzun yıllar kullanmanızı sağlarken, makinenizin verimli de çalışması demektir. Çamaşır makinesi kullanırken nelere dikkat edilmeli sorusu işte tüm bu sebepler ile çok önemlidir. Gelelim dikkat etmemiz gerekenlere…

1. Her çamaşır makinesinin belli bir yıkama kapasitesi vardır. Cihazınızı satın alırken 7 kg, 10 kg ya da 12 kg gibi yıkama kapasitesi değerlerini görmüşsünüzdür. Bu değerler son derece önemli. Yük sınırını aşmanız makinenizin hata vermesi, çalışmaması ve çalışsa dahi ömrünün kısalması demektir. Bu yüzden çamaşır makinesi kullanırken dikkat edileceklerin başında bu konu gelir.

2. Biliyoruz ki çamaşır makinelerinin pek çok farklı yıkama ayarı var. Kumaş türlerine göre değişen bu programları doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor. Bu sayede çamaşırlarınızın zarar görmemesini sağlarken, makinenizin de daha iyi bir performans sergilemesini sağlayacaksınız. Bazılarından duyarsınız ki, çamaşır makinesi son derece iyi bir markanın iyi bir modelidir ama bu kişi makinesinden hiç memnun değildir. Bu biraz insanı şaşırtan ve tereddüde düşüren bir durum… Gerçek ise makinenin doğru bir şekilde kullanılmıyor olmasıdır. Her çamaşır türüne göre farklı bir program kullanmak gerekirken eğer siz sürekli aynı programı tercih ediyorsanız, makineniz de gerçek kabiliyetini gösteremez.

3. Çamaşırlarınızı çamaşır makinesine yerleştirirken tek tek yerleştirmelisiniz ve ceplerini kontrol etmelisiniz. Çünkü gözümüzden kaçan bozuk para ve benzeri herhangi bir parça, çeşitli arızalara sebep olabilir. Hem de önemli bir kâğıdı, kartı ya da kâğıt paralarınızı da makinede yıkamak istemezsiniz.

4. Çamaşırlarınızın güvenliği için çamaşır makinesi kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, beyazlar ile renklileri ayırmaktır. Renkli çamaşırlarınız her zaman beyazlar üzerinde etkide bulunabilir, onların rengini değiştirebilir. Bu risk sebebi ile de her zaman renkliler ile beyazların ayrı yıkanması gerekmektedir.

5. Çamaşırların renklerine göre, kilosuna göre ayrılması son derece önemli. Bunun yanı sıra kullanılan deterjanlar ve yumuşatıcılar da çok önemli. Çamaşırların kirlilik derecesine göre deterjan kullanmak gerekir. Aynı zamanda çamaşırların çokluğu ya da azlığı da çamaşır deterjanı miktarını belirleyecektir. Dilerseniz beyazlar için özel deterjanları tercih edebilir ve aynı şekilde renkliler için de ayrıca üretilmiş olan deterjanları tercih edebilirsiniz. Bu sayede çamaşırlarınızda daha iyi sonuçlar ile karşılaşacaksınız. Bunun için biraz planlı, biraz özenli olmanız yeterli.

6. Son olarak çamaşır makinesi kullanımı ile ilgili olarak son derece önemli bir detay var. Makineniz çeşitli sebepler ile arıza verebilir. Bu tür arızalar ile karşılaştığınızda kendiniz sorunu çözmeye çalışmamalı, tamirci olduğunu söyleyen kişilere de inanmamalısınız. Sizin için en iyi sonucu tesis edecek olan ve cihazınızı en güvenilir şekilde tamir edecek olan yetkili servistir. Çamaşır makinenizin garantisini uzatarak, bu hizmeti daha da uzun yıllar alabilirsiniz. Ekstra ödeyeceğiniz küçük bir miktar ile daha uzun yıllar profesyonel hizmet alabilirsiniz. Bu da çamaşır makinenizi daha uzun süre sorunsuzca kullanmanız demektir. Eğer siz de makinenizin daha verimli bir şekilde daha uzun süre çalışmasını istiyorsanız, çamaşır makinesi kullanırken dikkat edileceklere önem vermelisiniz.