Çamaşır Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1900’lü yılların başında insan yaşamına dâhil olan elektrikli çamaşır makineleri öyle büyük bir nimet ki, bugün bunu belki bizler çok iyi anlayamıyoruz ama yaşı ilerlemiş olanlar belki de tahmin edebilirsiniz. Her ne kadar 1900’lü yılların başlarında icat edilmiş olsa da evlerimizde yaygınlaşması yıllar aldı ve öyle büyük bir iş yükünü omuzlarımızdan aldı ki anlatmak ne mümkün. Diğer taraftan çamaşır makinesi denilince bugün tek bir cihaz gelmiyor akla. Çünkü sayısız markanın sayısız modeli bir çamaşır makinesi alternatifi olarak duruyor karşımızda. Her birinin farklı özellikleri, farklı artıları, farklı eksileri var. Hatta birbirinden farklılaşan renkler ve tasarımlar da söz konusu. Peki, çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilmelidir? İşte bu sorunun cevabı bize daha hızlı, daha kolay bir şekilde seçim yapma avantajı kazandıracaktır.

1. İlk iş olarak çamaşır makinesi koyacağınız alanı değerlendirmeli ve tam ölçülerine hâkim olmalısınız. Çünkü çamaşır makineleri standart bir ölçüye sahip değildir. Bu durumda siz de mevcut alanınıza uygun boyutta bir cihaz seçmelisiniz. Çamaşır makinesi almaya giderken de bu ölçüler yanınızda olmalıdır.

2. Çamaşır makinesi koyacak yeriniz geniş ama siz yine de alacağınız boyuta karar veremiyor musunuz? Muhtemelen bunun sebebi ihtiyaç duyduğunuz yıkama kapasitesine karar verememenizdir. Arçelik çamaşır makinesi modellerinde gördüğümüz geniş kapasite seçenekleri bu noktada işinizi biraz daha zorlaştırıyor. 5 ile 12 kg arasında farklı alternatifleri tercih edebilirsiniz. Hatta son zamanlarda mağazalarda bunun daha da üstüne rastlamak mümkün. Ancak genel olarak Arçelik çamaşır makinesi modellerinde olduğu gibi hemen hemen her markada 5 kg, 6 kg, 7 kg, 8 kg, 9 kg, 10 kg ve 12 kg çamaşır makinesi alternatifleri ile karşılaşılabiliyor.

3. En iyi çamaşır makinesi hangisidir gibi bir soruya cevap bulmak bahsettiğimiz tüm bu kriterlere bağlıdır. Çünkü herkesin tercihleri de ihtiyaçları da farklıdır. Bu durumda en iyi çamaşır makinesinin özellikleri de kişiye göre değişir. Beyaz yıkama çamaşır makinesi olarak ifade edilen ve beyazlara yönelik özel programlara sahip olan makineler, genellikle beyaz çamaşırlara sahip olanlar için en iyi olacaktır. Aynı şekilde renkli yıkama çamaşır makinesi de ihtiyaca bağlı olarak tercih edilebilir. Sürekli renkli çamaşır yıkamanız gerekiyor ve bu konuda daha verimli sonuç veren bir makineye ihtiyaç duyuyorsanız, seçim yaparken özellikle bu konuya dikkat etmelisiniz.

4. Günümüzde çamaşır makinelerinde sıkça görmeye başladığımız kurutma özelliği ise hem hayatlarımızı kolaylaştırıyor, hem de fiyat çeşitliliğini artırıyor. Ucuz çamaşır makinesi arayanlar bu özelliği ikinci planda bırakabilirler. Kurutmalı olan modeller genellikle pahalı çamaşır makinesi modelleri arasında anılıyor. Bununla birlikte kaliteli çamaşır makinesi denilince de hem kurutmalı ve üstün özellikli modeller hem de Arçelik gibi markaların seçenekleri akla geliyor.

5. Son olarak ise çamaşır makinesi seçiminde markanın sunduğu garanti, fiyat ve benzeri konulardaki avantajları göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü yaşanması muhtemel herhangi bir sorunda, yarı yolda kalmak istemez ve çamaşır makinemizin garanti kapsamı altında olmasını isteriz. Aynı şekilde kaliteyi uygun fiyata almak da beklentilerimiz arasında olacaktır. Çamaşır makinesi seçimi dikkatlice yapılmalı, konunun artı ve eksileri göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak bu şekilde uzun ömürlü bir beyaz eşyaya sahip olabiliriz. Üstelik severek kullanacağınız eşyalarınızın olması çok önemlidir. Bu her tür beyaz eşya için geçerli olan bir kural ama en çok da çamaşır makineleri için geçerli olduğunu söyleyebiliriz.