Ankastre Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankastre fırın, ankastre ocak, hatta ankastre buzdolabı ve ankastre bulaşık makinesi günümüz mutfaklarının önemli birer parçası. Hızla beyaz eşya kavramı ankastre ürünlere dönüşüyor. Özellikle fırın artık mutfaklarımızın olmazsa olmaz bir ankastre parçası haline geldi. Ancak model ve marka çeşitliliği genişliğinden hiçbir şey kaybetmedi. En az klasik fırın modelleri kadar çok çeşit mevcut bugün. Bu yüzden de ankastre fırın alırken dikkat edilecekleri sıralamak ve bu süreçte olanlara yol göstermek gerek. Eğer dikkat edilmesi gereken detayları bilirken, daha uzun ömürlü ev eşyalarına sahip olabilirsiniz. Bu sayede paranızı da boşa harcamış olmayacak, yüksek verim ve kullanışlılık ile uzun yıllar size hizmet edecek bir fırına sahip olacaksınız. En iyi ankastre fırın nasıl olmalı, ne tür özelliklere dikkat edilmeli gibi tüm soruların cevapları için ise okumaya devam edin…

1. Ankastre fırın büyük bir kolaylıktır ve de mutfağımızda çok fazla yer kaplamayacağı için kalabalık görünümden de bizi kurtarır. Daha sade, minimalist ve zengin bir görünüm sunar. Bu yüzden de ankastre fırınlar iyi birer seçimdir. Eğer mutfağınızdaki ocak, davlumbaz ve benzeri ankastre ürünlerin tamamı ile benzer renklerde seçim yapar ve mutfak dolabı renkleriniz ile de uyum yakalarsanız, son derece şık bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Beyaz cam, siyah cam ve inox gibi nice farklı alternatife sahipsiniz. Hatta son zamanlarda vintage seriler de oldukça ilgi çekici birer alternatif olabilir. Ankastre fırın seçiminde öncelikli olarak dikkat edilecek fiziksel özellikler bunlardır.

2. Diğer taraftan elbette ki fırınınızın teknik özellikleri can alıcı noktadır. Farklı pişirme programlarına sahip olması, çeşitli iç aksesuarlarının mevcut olması, kullanımı kolay bir panele sahip olması ve size geniş fonksiyonlar sunması önemlidir. Bu sayede mutfağınızda harikalar yaratabilir, sınırsızca hayal gücünüzü konuşturabilmelisiniz. Yani ankastre fırınınız size üstün özellikler sunmalıdır.

3. Ankastre fırınlarda ısı ve elektrik yalıtımı çok hassas bir konu. Bir dolap içerisine yerleştirilecek olan fırının ısı ya da elektrik yalıtımının iyi yapılmamış olması pek çok risk faktörünü devreye sokar. Yani evinizi risk altında bırakır. Bu yüzden markanın güvenilirliği ve tasarımın niteliği dikkat edilmesi gerekenlerden biridir.

4. Fırın temizliğinin kolayca yapılabiliyor olması gerekir. Çünkü temizliğe saatlerimizi harcamak hiç birimizin hoşuna gitmez. Hem fırında hem de ocak gibi alanlarda pratik bir temizlik tercih edileceğinden, ankastre fırın seçerken emaye ve benzeri pürüzsüz yüzeylerin olmasına özen gösterilmelidir. Hijyen açısından bu tür püf noktalar önem taşır.

5. Cam kapak fırının kapağını açmadan pişen yemeği kontrol etme imkânı sağladığından büyük bir nimettir ve bize göre bir olmazsa olmazdır. Üstelik temizlik aşamasında da bu tür fırınlar kolaylık sağlamaktadır. Cam kapaklı ankastre fırın modelleri fırının ısı kaybını engeller ve yemeklerinizin daha lezzetli olmasını sağlar.

6. Enerji sınıfı bugün her türlü beyaz eşya ya da elektronik cihaz için önem taşıyan bir konu. Ankastre fırınlarda da durum aynı… Çünkü bazen saatlerce çalışması gereken fırınımızın bize kabarık faturalar getirmesi can sıkıcı olacaktır. Oysa enerji sınıfı A, A+ ve üstü seviyelerde olan fırınlar yemek yapmayı daha keyifli hale getirecek, mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlayacaktır. Ev tasarrufuna da katkı sağlayacak olması hem sizi hem de eşinizi memnun edecektir. Genel olarak ankastre fırın alırken dikkat edilecekler böyle sıralanabilir. Daha çok detay ve merak edilenlerin cevabı için ise konunun uzmanı bir satış danışmanı ile iletişime geçmeniz yeterli.